Här är du:

Statusmeddelande

Submissions for this form are closed.
Arsenal Retro Away Shirt, Arsenal Retro Shirt Bergkamp jerseyares

Spirometri Teknik - Praktisk kurs om Spirometriutförande

Unpublished

Kursen är avslutad!

 
Eeftermiddag med fokus på tekniskt utförande av lungfunktionsundersökningar för personal utan legitimation - undersköterskor.
 

Datum:  19 september 2019 

Tid: 13.00 - 16.15

Lokal: KAAKs konferensrum - Lasarettsgatan 7, våning 1, 221 85 Lund

 

Syftet med kursen är att ge grundläggande kunskaper om Spirometrier med fokus på tekniskt utförande av undersökningsmetoden för att kunna komma igång med egna Spirometriundersökningar.

Denna kurs är framttagen för personal som inte är legitimerad, exempelvis undersköterskor, som ska utföra Spirometriundersökningar som en del av astma/KOL-teamet på sin arbetsplats. Kursen är ett bra komplement till Spirometri Introduktion där fokus ligger på teoretisk kunskap.

 

Mål

  • Att praktiskt kunna hantera en spirometer med inställningar och kalibrering
  • att praktiskt kunna genomföra en spirometriundersökning.

 

Målgrupp är medarbetare utan legitimation som arbetar eller ska arbeta med spirometri. Leg personal, som till exempel sjuksköterska är välkommen i mån av plats.

Tips: Vi rekommenderar att deltagare bör ha gått Spiro Introduktion  innan man deltar i Spiro Teknik. Båda kurserna ligger på samma dag för att underlätta detta.

 

Den 19/9 2019 finns möjligheten att gå både Spirometri Introduktion och Spirometri Teknik samma dag till reducerad avgift. 

Avgift för deltagare inom Region Skåne är 900 kr/person. För deltagare utanför Region Skåne är avgiften 1500 kr/person. I avgiften ingår eftermiddagsfika. 

Vid anmälan till både Spirometri Introduktion (förmiddag) och Spirometri teknik (eftermiddag) den 19 september är paketavgiften 1500 kr/person för deltagare inom Region Skåne. För deltagare utanför Region Skåne är paketavgiften 2700 kr/person. Lunch ingår ej. Alla avgifter är exklusive moms. Utebliven närvaro debiteras om avbokning inte har gjorts. 

 

Kursarrangör är Kunskapscentrum för Allergi, Astma & KOL. Kursledare är astma, allergi, KOL-sjuksköterskorna Ulrika Berg och Benita Björk vilka har gått handledarutbildning för spirometri hos Hans Hedenström, docent i klinisk fysiologi vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.  

Anmälan görs genom att fylla i formuläret på Vårdgivare Skåne och skicka till oss senast den 12 september 2019. Antal deltagare är max 24 och kursen kan bli fullbelagd före sista anmälningsdag.

Kontakt vid frågor och avanmälan är kaak@skane.se, tel 046-175608 eller kursledare Ulrika Berg, ulrika.berg@skane.se, 0725 - 93 04 83. 

 

Vägbeskrivning: Kunskapscentrum för Allergi, Astma & KOL ligger på Lasarettsgatan 7 ligger i Rehabhuset på södra sjukhusområdet, nära Valvet. Det är mycket ombyggnad på och kring sjukhusområdet på grund av spårvagnsbygge. Var därför ute i god tid. Länk till kartor på SUS hemsida.  

 

Välkomna!

 

Anmälningsformulär