Här är du:

Statusmeddelande

Submissions for this form are closed.
Arsenal Retro Away Shirt, Arsenal Retro Shirt Bergkamp jerseyares

Spirometri Introduktion - Förberedande kurs om spirometri

 

En förberedande eftermiddag inför ditt Spirometrikörkort.

 

Kursen kallades tidigare Före Körkort. 

Kursen är avslutad.

Datum:  8 november 2018 

Tid: 13.00 - 16.30

Lokal: KAAKs konferensrum - Lasarettsgatan 7, våning 1, 221 85 Lund

 

 

Syftet med en förberedande kurs om lungfunktionsmätningar är att ge grundläggande förkunskaper inom spirometri för att kunna komma igång med egna spirometriundersökningar.

Det är en introduktionskurs för dem som inte har någon eller liten kunskap kring spirometri. Kursen ska ge en basal förberedelse inför att ta ett Spirometrikörkort. 

 

Mål

  • Att kunna hantera en spirometer med inställningar och kalibrering
  • att förstå en spirometrikurva
  • att praktiskt kunna genomföra en spirometriundersökning.

 

Målgrupp är medarbetare som arbetar eller ska arbeta med spirometri. 

 

Kursarrangör är Kunskapscentrum för Allergi, Astma & KOL. Kursledare är astma, allergi, KOL-sjuksköterskorna Birgitta Jagorstrand, Ulrika Berg och Benita Björk vilka har gått handledarutbildning för spirometri hos Hans Hedenström, docent i klinisk fysiologi vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.  

 

Avgift för deltagare inom Skåne är 800 kr/person exkl. moms. För deltagare utanför Region Skåne är avgiften 1200 kr/person exkl. moms. I avgiften ingår eftermiddagsfika. Utebliven närvaro debiteras om avbokning inte har gjorts. Avgiften uppdaterad 2018-05-29.

 

Anmälan görs genom att fylla i formuläret nedan och skicka till oss senast den 1 november 2018. Antal deltagare är max 24 och kursen kan bli fullbelagd före sista anmälningsdag.

 

Kontakt vid frågor om kursupplägg är Ulrika Berg, ulrika.berg@skane.se, 0725 - 93 04 83. För övrig information och avbokning kontakta Sissela Silvmarker, sissela.silvmarker@skane.se, tel: 046-17 56 09.  

 

Vägbeskrivning: Kunskapscentrum för Allergi, Astma & KOL ligger på Lasarettsgatan 7 ligger i Rehabhuset på södra sjukhusområdet, nära Valvet. Det tar ca 15 minuter att gå från Lund C eller ca 5 min med stadsbuss 1 till hållplats ”Biskopshuset”. Länk till kartor på SUS hemsida.  

 

Välkomna!

 

Anmälningsformulär

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter