Här är du:

Nätverksträffar astma/allergi/KOL

 

 Hösten 2017

Nätverksträffarna startade 2010 och sker minst en gång per år för vårdpersonal som arbetar med allergi, astma och KOL. Programmet riktar sig främst till sjuksköterskor men även undersköterskor, sjukgymnaster/fysioterapeuter, arbetsterapeuter och dietister är välkomna. För intresserade läkare finns en separat nätverksträff.

Ämnen som tas upp ger en omvärldsbevakning av vad som händer inom området. Träffarna ger även möjlighet att dela med sig av egna erfarenheter.

 

5 oktober 2017

Tid: 08.30-16.15.

Plats: Malmö Arena Hotel, Malmö. Det ligger ca 150 m från tågstationen Malmö Hylle på Hyllie Boulevard 12.

 

Program

 • SKL - Presentation av nyheter och nya dokument gällande astma/KOL-mottagningar:
  • Nationella programrådet för astma och KOL
  • Behandlingsplan för patienter med sjukdomen KOL. Möjligheterna till goda resultat ökar när astma/KOL behandlas strukturerat.
  • Interprofessionell samverkan 
 • eHälsa - Presentation av ett spännande projekt som utarbetas för att skapa nya möjligheter inom KOL-sjukvården i Region Skåne. Genom att ta till vara på digitaliseringens möjligheter kan förutsättningar skapas för att förbättra kvaliteten och använda resurserna mer effektivt. För astma/KOL sjuksköterskor kan E-hälsa medföra en rad positiva möjligheter i det dagliga arbetet på specialmottagningen.  
 • KOL-webben - information och utbildning för personer med sjukdomen KOL eller för personal inom hälso-och sjukvården som arbetar med denna sjukdomsgrupp.
   

Kostnad för deltagare är 900 kr/person exkl. moms, i priset ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagskaffe. Utebliven närvaro debiteras om avanmälan inte har gjorts. Priset är preliminärt.

Anmälan görs genom att fylla i formuläret nedan och skicka in det innan den 25 september 2017. 

Kontakt vid frågor om kursupplägg är Birgitta Jagorstrand, birgitta.jagorstrand@med.lu.se, 0768-87 08 94. För övrig information och avanmälan kontakta Sissela Silvmarker, sissela.silvmarker@skane.se, tel: 046-17 56 09.

 

ANMÄLNINGSFORMULÄR 

ID-nummer inom Hälsoval Skåne
Ange ett direktnummer som vi kan nå dig vid ev. kursändringar.
FAKTUAADRESS
För internfakturering inom förvaltning SUS, önskar vi ert femsiffriga Ansvar.
För privata vårdgivare önskar vi ert org.nr.
Inget bekräftelsebrev?
Har du inte fått ett bekräftelsebrev i e-posten du angav inom 5 minuter så har anmälan inte kommit in. Försök då skicka in anmälan igen och försäkra dig om att du fyller i alla obligatoriska uppgifter.