Här är du:

Förberedande kurs om spirometri

 

En förberedande eftermiddag inför ditt Spirometrikörkort. Det blir en praktisk dag!

 

Datum:  25 januari 2018

Tid: 13.00 - 16.30

Lokal: KAAKs konferensrum - Lasarettsgatan 7, våning 1, 221 85 Lund

 

 

Syftet med en förberedande kurs om lungfunktionsmätningar är att ge grundläggande förkunskaper inom spirometri för att kunna komma igång med egna spirometriundersökningar.

Det är en introduktionskurs för dem som inte har någon eller liten kunskap kring spirometri. Kursen ska ge en basal förberedelse inför att ta ett Spirometrikörkort. 

 

Mål

  • Att kunna hantera en spirometer med inställningar och kalibrering
  • att förstå en spirometrikurva
  • att praktiskt kunna genomföra en spirometriundersökning.

 

Målgrupp är medarbetare som arbetar eller ska arbeta med spirometri.

 

Kursarrangör är Kunskapscentrum för Allergi, Astma & KOL. Kursledare är astma, allergi, KOL-sjuksköterskorna Birgitta Jagorstrand, Ulrika Berg och Benita Björk vilka har gått handledarutbildning för spirometri hos Hans Hedenström, docent i klinisk fysiologi vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.  

 

Kostnad för deltagare inom Skåne är 800 kr/person exkl. moms. För deltagare utanför Region Skåne är kostnaden 1000 kr/person exkl. moms. I priset ingår eftermiddagsfika. Utebliven närvaro debiteras om avbokning inte har gjorts. 

 

Anmälan görs genom att fylla i formuläret nedan och skicka till oss senast den 15 januari 2018. Antal deltagare är max 24 och kursen kan bli fullbelagd före sista anmälningsdag.

 

Kontakt vid frågor om kursupplägg är Birgitta Jagorstrand, birgitta.jagorstrand@med.lu.se, 0768-87 08 94. För övrig information och avbokning kontakta Sissela Silvmarker, sissela.silvmarker@skane.se, tel: 046-17 56 09.  

 

Vägbeskrivning: Kunskapscentrum för Allergi, Astma & KOL ligger på Lasarettsgatan 7 ligger i Rehabhuset på södra sjukhusområdet, nära Valvet. Det tar ca 15 minuter att gå från Lund C eller ca 5 min med stadsbuss 1 till hållplats ”Biskopshuset”. Länk till kartor på SUS hemsida.  

 

Välkomna!

 

Anmälningsformulär 

ID-nummer inom Hälsoval Skåne
Ange ett direktnummer som vi kan nå dig vid ev. kursändringar.
FAKTUAADRESS
RSid till den person som attesterar fakturor hos er inom Region Skåne.
För internfakturering inom förvaltning SUS, önskar vi ert femsiffriga Ansvar.
För privata vårdgivare önskar vi ert org.nr.
Inget bekräftelsebrev?
Har du inte fått ett bekräftelsebrev i e-posten du angav inom 5 minuter så har anmälan inte kommit in. Försök då skicka in anmälan igen och försäkra dig om att du fyller i alla obligatoriska uppgifter.